8 Mart 2014 Cumartesi

SafetyNut nedir? SafetyNut nasıl kaldırılır?

SafetyNut nedir? SafetyNut nasıl kaldırılır?

SafetyNut nedir?  SafetyNut virüs mü?  SafetyNut nasıl kaldırılır? SafetyNut Manager hatasının sebebi nedir? aşağıda resimli olarak anlatılmıştır.
SafetyNut nedir?
SafetyNut , adware yani reklam yazılımı olarak adlandırılan bir programdır. SafetyNut Virüsdeğildir. SafetyNut pop-up pencereler ile reklam pencereleri açar.  Bu reklamlar sponsor linkleri, metin reklam veya resimli reklam içerebilir.
Kullanıcılar pek çok kez SafetyNut reklam yazılımının, adware, bilgisayarlarına bulaşmış olduğunu bilgisayarın açılışındaki SafetyNut Manager hatasını aldıklarında fark ederler.
SafetyNut virüs müSafetyNut  kaldırmaSafetyNut temizleme aşağıda resimli olarak anlatılmıştır.
SafetyNut teknik olarak virüs değildir. Internet tarayıcınızın içinde pop-up yani kendinden açılır pencerelerde size reklam gösterir. Chrome, Firefox, Internet Explorer tarayıcılarından hangisini kullandığınızın bir önemi yoktur. Hangi sitede olursanız olun SafetyNut size açılır pencereler içerisinde sponsor firmaların metin , grafik reklamlarını gösterir. 
SafetyNut virüs olmamasına rağmen virüsler kadar rahatsız edici olabilir ve bu reklamlar can sıkıcı bir hale gelir. Pek çok kişi SafetyNut 'i reklam virüsü olarak tanımlanır. Fakat hiç bir virüs özelliği göstermez.
SafetyNut   arama motorları üzerinde yaptığınız arama sonuçlarını değiştirerek size farklı sonuçlar gösterebilir. SafetyNut, Toolbar özelliğinden dolayı tarayıcınızın çalışma hızını ve bilgisayarın hızını negatif yönde etkileyecek bilgisayarınızı yavaşlatacaktır.
SafetyNut kaldırma, SafetyNut temizleme aşağıda resimli olarak anlatılmıştır. SafetyNut kaldırma ve SafetyNut temizleme işlemi şu aşamalardan oluşacaktır:
  1. Adwcleaner ile SafetyNut kaldırma ve temizleme
  2. Junkware Removal Tool ile SafetyNut kaldırma ve temizleme
  3. Malwarebytes anti-malware ile virüs temizleme ve diğer zararlıların temizlenmesi.
SafetyNut temizleme işleminde tüm aşamaların eksiksiz yapılması önemlidir. Bu sebepten aşamamaları atlamamamız önerilir. Fakat size uymayan bir durum söz konusu ise sonraki aşamaya geçebilirsiniz. 
Takıldığınız bir noktada uzmanim.net'e soru olarak sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder